Sunucu Kiralama Hizmeti

Kurumsal bir kimlik oluşturmak istiyorsanız ya da internet dünyasına adım atarak dünyaya açılmak istiyorsanız bilgi teknolojileri alanındaki yatırımlarınıza ağırlık vermelisiniz. Bu firmanızın geleceği açısından son derece önemli bir hamle olacaktır. İşte burada karşınıza ön göremeyeceğiniz maliyetler çıkabilir. Bu maliyetlere uzun vadede bakarsanız geri dönüşünü ön göremeyeceğiniz bir yatırım olmaktadır. Sizler de firmanızı geliştirmek istiyorsanız sunucu kiralama hizmeti alarak bu alandaki maliyetlerinizi azaltabilir ve daha ekonomik bir yatırımlar sunucu sahibi olabilirsiniz.

Sunucu Nedir?

Sunucu bir ağ üzerindeki merkezi kaynak ya da hizmete erişimin yönetimini üstlenen bir bilgisayar veya yazılımdır. Yani bir program tarafından yapılan isteklere cevap veren bir bilgisayar yazılımıdır. Bu kelimenin kökeni 1900’lü yıllara dayanmaktadır. Bilgisayar için de 1969 yılından itibaren kullanılmaya başlamıştır. Sunucuların amacı veriyi paylaşmak, işi dağıtmak ve kaynakları paylaşmaktır.

Sunucunun Önemi

Sunucuların şirketler adına çok önemlidir. Bu yüzden de şirket sunucularında kullanılan donanımlarda hata riskini en az seviyeye çekecek bileşenler oluşturulur ve hata oranı en az olan özel donanım bileşenleriyle kurulur. Güç kesintisi olması durumu için de güç kaynakları kullanılır. Bileşenlerin aşırı ısınmaya karşı soğutma sistemleriyle soğutulduğu bilinmektedir. Bu tarz büyük ve şirketler için geliştirilmiş olan sunucular genel olarak kesintisiz enerji kullanılan ve güvenlik önlemlerinin de maksimum seviyede olduğu yapılardır. Bu alan oldukça maliyetli bir yatırımdır. Bunun için sunucu kiralama hizmeti alarak bu masraftan kurtulabilirsiniz.

Sunucu Ne İşe Yarar?

Kullandığınız donanımsal bileşenler olarak bilgisayarı andıran bu aletin amacı tanımlanan kullanıcılara veriler sunmak olarak bilinir. Diğer taraftan da hangi kullanıcının hangi veriye ne zaman ulaşacağı belli olmadığı için sunucular günün her anı kesintisiz olarak devrede olmalıdır. Bu yüzden uzun süre çalışmaya dayanıklı sistemlerdir. Elektrik kesintileri için de güç kaynağı ve uzun süreli kesintilerden etkilenmemek adına da jeneratör sistemleri kurulmalıdır. İşlemci gücü ve uzun çalışma saatlerine dayanıklılık anlamında sunucuların soğutmaları da önemlidir. Soğutulan sunucular farklı bir odada güvende tutulmalıdır.

Sunucular üstünde değişiklik yapma ve erişim yetkisi güvenlik nedeniyle sınırlıdır. Kötü niyetli kişilerden uzak bir bağlantı kurarak açık bulmaya çalışabilir. Başarılı olurlarsa verileri şifreleyerek şirkete ait tüm bilgileri silebilirler.  Bunun için para isteyebilirler. Bu tür girişimlerde güçlü sunucu kullanmak için kaliteli bir firmadan sunucu kiralama hizmeti almak doğru olacaktır.

Birbirinden ayrı görevleri yerine getiren sunucu tipleri bulunmaktadır. Farklı görevler için farklı sunucu türleri yapılmıştır. Ancak hangi tipte bir sunucu olursa olsun bilgisayarda olduğu gibi donanım ile birlikte yazılım da kullanmak zorunludur.  Yani sizler de kendinize bir ağ oluşturarak farklı kullanıcılar bu ağ üzerinden hosting işlemi ya da dosya erişimiyle veri aktarımı yapıyorsa, birden fazla merkezden bilgisayar ortamına aktarılmış olan hayati şirket bilgilerini koruyacak bir sunucu alt yapısı hizmete açılmalıdır.

Bu yazıyı beğendiniz mi
[Toplam: 2 Ortalama: 5]