İçindekiler

bozulan sabit ve harici diskten veri kurtarma işlemi

Neredeyse herkezin özel bilgilerini depoladığı dahili sabit veya harici harddisk in bir gün bozulduğunu ve içersindeki aile fotoğrafları veya özel iş dosyalarınızın kayıp olduğunu düşünün. İnsanın ilk başına geldiği anda karamsar bir düşünceye kapılıyor maalesef.

Veri kurtarma işlemi, hasar görmüş veya zarar görmüş bir harddiske veya diğer veri depolama cihazlarına erişimi olan veriyi kurtarmaya çalışan bir işlemdir. Harddisk veri kaybı birçok nedenden kaynaklanabilir: bozuk sektörler, elektrik kesintileri, virüsler, yanlış formatlama ve fiziksel hasar.

Günün birinde harddisk bozulur ise içersindeki verilerinizin kurtarılması için öncelikle diske kendiniz bakacak sonra internete girip sorunu araştırıp çözmeye çalışacaksınız. Yada tanıdığınız bir bilgisayarcıya sorunun çözümü için danışacaksınız. Çoğu kişi bu işi yapan veri kurtarma firmasının olduğundan habersiz.

Peki bozulan harddiskten nasıl dosyaları kurtaracaksınız ?

Öncelikle şunu belirtelim hard disk bozuldu ise kendiniz kesinlikle amatör müdahale ile kurtarma girişime girmeyiniz. Neden mi? Diskinizin dosya geri getirme kurtarma başarı oranı özel imkanlar ile %90 ise amatör müdahale ile %20 hatta %10 düşecektir.

Amatör olarak veri harddisk kurtarma çalışması şu şekilde yapabilirsiniz. 1. sabit medya sürücüsü harici ise plastik kutusunu açıp içindeki usb giriş soketini değiştirebilirsiniz ve ara kabloyu değiştirebilirsiniz. Sorunun bunlardan kaynaklanma olasılığı yüksektir neden şeklinde sorarsanız diskin en çok kullanılan kısmı kablo ve giriş kısmıdır.

Harddisk bozulma durumunda bilgisayarın görmemesinin nedeni nedir?

Harddisk sürücü bilgisayar görmüyor ise fiziki veya yazılımsal olarak sorun meydana gelmiş demektir. Yere düşen harddisk genelde bip sesi, tık tık sesi, ve sürtünme sesi çıkarıyorsa buna harddisk kafa vurma sorunu demektir. Ses çıkaran sabit sürücüden veri kurtarma yapılabilmektedir. bozulan sabit ve harici diskten veri kurtarma nasıl yapılır ?

En çok harddiske zarar veren kullanıcı sorunlarının başında yanlış kullanım gelmektedir. Bunlar harici bir medyayı bilgisayara bağladıktan sonra güvenli usb çıkışı yapmadan direkt olarak power güç bağlantı kablosunun bilgisayardan çekilmesidir. Bunun zararı okuyucu uç ani güç kaybı yaşadığından dolayı kafa yuvasına çarparak zaman içinde yamulma yapıp tık tık şeklinde kafa vurmaya başlayacak ve verilerin kayıtlı olduğu plaka kısmına çizik şeklinde zarar verecektir. bozulan sabit ve harici diskten veri kurtarma nasıl yapılır ?

Yüksek elektrik voltaj sorunundan dolayı harddisk kartındaki sigorta devresi bozulacak ve medya çalışmamaya başlayacaktır. Çok bilinen bir yanlışta vardır aynı model disk parçasını kullanarak harddisk tamiri yapmak olurmu? yeni model sürücüler kendine ait “rom” yazılımı ile gelmektedir, bunu parmak izi gibi düşünebilirsiniz. Yani her diskin kendine ait parmak izi vardır siz onun kartını alıp taksanız dahi disk çalışmayacak ve daha fazla zarar görmesine neden olabilmektedir. bozulan sabit ve harici diskten veri kurtarma nasıl yapılır ?

Acil veri kurtarma firmamız dan mühendisimizin temel veri kurtarma bilgi youtube videosunu izleyebilirsiniz

Hangi veri kurtarma programı kullanılmalıdır?

Bilgisayar sabit sürücüyü görmediğinde genelde kullanıcılar hazır veri kurtarma program indirerek bilgisayarın görmesini beklemektedirler. Temel algoritmalı veri kurtarma yazılımları tekli klasör, video, fotoğraf gibi silinmelerde etkili olup ücretsiz bir şekilde geri getirebilmektedir.

Zarar gören harddiskler, fiziksel hasarlar, su hasarı veya düşürme, kutu kullanımındaki hatalar, sıvı dökülmesi, hava basıncı farkı, elektriksel sorunlar gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

Veri kurtarma , hasarlı veya zarar görmüş bir sabit disk, SSD veya hasarlı bir cihazdan kayıp verileri kurtarma işlemidir. Kritik veri kaybı durumunda veri kurtarma hizmeti sizi kara listenin neden olduğu sorunlarla başa çıkmak için çağırabileceğiniz kurtarıcı olacaktır.

Burada önemli olan orjinal olan yazılımları tercih etmelisiniz. Korsan ve yazılımı sahte olan seri numaralı yazılım ve programlardan uzak durmanız gerekir. Korsan yazılım bilgisayarınıza zarar verir.

Data Kurtarma Yöntemleri

Profesyonel Veri Kurtarma Hizmetleri

Veri kurtarma uzmanlarının veri kurtarma teknikleriyle veriye erişim sağlaması gerekir. Fakat veri kurtarma seçeneği en maliyetli seçenektir.

Genel olarak disk biçimlendirme oldu ise temel algotirmalı veri kurtarma programları dosyalarınızı karışık olarak yani klasör isimleri değişmiş ve sayıya dönüşmüş şeklinde kurtarır ve çoğu kurtarılan fotoğraf görüntülenememe gibi sorun yaşayarak dosyalarınız bozulmuş olur. Biz hazır yazılım değil özel cihaz ve gelişmiş algoritma kullanmaktayız. Buda başarı oranını arttırmakta ve kaybolan dosyalar klasör şeklinde veri kurtarma yapmaktadır.

USB harici harddiskler, bilgisayar kullanıcıları için önemli dosyaları depolamak için ideal bir seçenektir, ancak çeşitli nedenlerle veri kaybı yaşanabilir. Bunlar arasında dosya silme, disk bölümü sorunları, donanım arızaları olabilir.

Eğer USB harici harddiskinizden veri kaybı yaşandıysa, hemen kullanmamak ve müdahale etmek önemlidir. İlk olarak, cihazı kullanmaktan kaçının ve daha fazla veri yazma işleminden kaçının. Bu, kaybolan verilerin üzerine yazılmasını önleyerek ve fiziksel hasarda daha fazla zarar görmesini engelleyerek kurtarma şansını artırır.

Harddisk bozulma nedenleri nelerdir

Yaygın olarak ve kullanım kolaylığı sağlayan taşınabilir harici usb harddiskler şu nedenlerden dolayı arızalanıp, bilgisayar tarafından görülmemektedir.

  • Yere düşürmeden kaynaklı fiziksel sorun oluşması.
  • Windows güvenli çıkış yapmadan kullanmak.
  • Güvensiz kaynaklardan indirilen sahte yazılımlardan dolayı oluşan virüs sorunları.
  • Farklı adaptör, yüksek voltaj sorunundan dolayı arızalanması.
  • Okuyucu kafa vurma sorunları. Bad sector sorunları. Raw formatına dönüşmesi.
  • Disk ömrü azalmasından dolayı motor sıkışması.

Bilgisayarın kısmında disk sürücüsü yükleniyor gibi oluyor ve bilgisayarı donduruyor sa okuyucu kafa bozulduğu anlamına gelmesi yüksek ihtimaldir. Yukarıda sıraladığımız sorunlar genel olarak çok sık yaşanan sorunlardır.

Sık yaşanan sorunlarda bir tanesi ise usb harici harddisklerin bilgisayara bağlandığında ışığının yanıp, sönmesi ancak bilgisayarın donması ve hdd nin açılmama sorunudur. Harddisk yükleniyor gibi oluyor ancak donuyor, yükleniyor gibi yapıyor ancak açılmıyorsa çözüm olarak okuyucu kafa değişimi yapılarak veri kurtarma işleminin yapılması gerekebilmektedir.

Kendi başınıza veri kurtarmaya çalışmayın. Bilgisayar depolama sistemlerinin karmaşıklığı, doğru ekipman gerektirebilir ve yanlış uygulanması veri kaybını daha da kötüleştirebilir. Dosya kopyalama yaparken çok zaman vermesi ve disk aniden kapanma gibi sorunların oluşması sık görülmektedir.

Genel olarak fiziksel, donanımsal harddisk sorunları ve kurtarma ihtiyacı şu şekilde çıkar. Hard disk motor deviri, okuyucu uç, pcb kart işlemci ve rom sorunları, translate yazılım bozulması gibi nedenlerden arızalanma sorunu olmaktadır ve bilgisayar tarafından algılanmayıp, görülmemektedir.

Profesyonel veri kurtarma merkezi nasıl yapılır standarları nelerdir?

Profesyonel veri kurtarma hizmeti veren acil veri kurtarma merkezi firmamıza linkten ulaşabilirsiniz. Özel uzman mühendis kadromuz ile ücretsiz sabit sürücü analizi yaparak sorunu tespit ettikten sonra müşteriyi arayarak detaylı bilgi veriyor ve müşteri onayı ardından yüksek başarı oranı ile veri kurtarma işlemine başlanıyor.

Firmamız sabit ücret ve veri gizliliği içersinde çalışıyor. Ekibimizin tamamı mühendistir. İstanbul şişli lokasyonlu firmayız ve türkiye genelinde 400+ anlaşmalı bilgisayar firmalarından data kurtarma için tarafımıza disk gönderilmektedir. Türkiyenin her ilinden kargo veya müşteriler kendisi getirmektedir.

Sık Sorulan Sorular

bad sector veya fiziksel sorundan dolayı harici harddisk donar ve açılmaz. Belirtileri; açılıyor gibi olur ancak bilgisayar donar açılmaz. Bilgisayarım bölümünde görünür sürücü yükleniyor gibi olur açılmaz donar. Çözüm; Detaylı analizi yapılarak okuyucu kafa değişimi yapılarak verilere erişim sağlanmasıdır.

Bilgisayarım sağ tık > sistem tarafında harici disk görünmüyorsa veya bilgisayarım kısmında sürücü yükleniyor gibi oluyor ancak açılmıyorsa ve bilgisayarın donduruyorsa fiziksel bir sorun olduğu anlamına gelmektedir. Usb harici harddisk fiziksel sorunlu olduğunda bilgisayarım kısmında açılıyor gibi olur ancak açılmaz.

harici harddisk bilgisayar tarafından görülmeme sebebi şudur ; harddisk okuyucu uç, motor ve mantıksal hata oluştuğundan dolayı bilgisayar tarafından görülmemektedir.

harici harddisk görüyor ve açılmıyorsa disk okuyucu kafa arızalı olabilmektedir ayrıca bad sector oluştuğundan dolayı bozulduğundan açılmıyor anlamına gelmektedir

usb veya sata olarak bağlanan harddisk bilgisayar tarafından hiç algılanmıyorsa direkt olarak disk fiziksel sorun meydana geldiği anlamına gelmektedir. İlk olarak bağlantı kablolarını değiştirin eğer sorun çözülmedi ise fiziksel sorun olduğu anlamına gelmektedir.

harddisk yanma nedenleri şunlardır; harici kutusuna uyumsuz adaptör yakılarak yanması. Elektrik kesintisinden dolayı ani voltaj düşmesi ve yükselmesinden dolayı harddisk yanması. Bilgisayar voltaj sorunlu kaynaklar. Farklı kablo takılmasından dolayı yanması.

biçimlendirme uyarısı diskte sektör hatası olduğunda meydana gelmektedir. usb harici harddisk veya flash bellek biçimlendirme uyarısı veriyorsa kendiniz çözüm olarak farklı bir bilgisayarda deneyebilirsiniz. Eğer sorun düzelmez ise destek almanız gerekecektir.

biçimlendirme uyarısı veren harddisk

biçimlendirme uyarısı veren harddisk, sektor hatası veya bad sector sorunundan dolayı vermektedir. Bu uyarıyı dikkate almanız gerekir aksi takdirde diski silebilirsiniz.

epasis ücretsiz harddisk veri kurtarma programı disk analiz uygulaması ile hard diskin sorunlarını tespit edebilirsiniz. veri kurtarma programı ile silinen ve fiziksel olarak bozulan hdd lerin sadece arıza tespitini yapabilirsiniz.

çalışmayan harddisk tamiri yapılabilir. Tamir yapılabilecek kısımları şunlardır; ara kablo değişimi, giriş soket değişimi, kart tamiri gibi parçaların onarımı olmaktadır. Ancak okuyucu kafa değişimi, motor gibi parçaların tamiri olmamaktadır. Çünkü tamir yapılan cihaz ileride daha fazla sorun çıkarma ihtimali olduğundan dolayı tamir yapılmasını önermiyoruz. Genel olarak tamir adı altında sadece veri kurtarma işlemi yapılmaktadır.

taşınabilir harici harddisk tamiri ve dahili sabit harddisk tamiri adı altında veri kurtarma işlemi yapılmaktadır.

harddisk parametre hatasını açılışta fiziksel sorundan dolayı vermektedir. Disk yüzeyinde okuyucu kafada, motor da, plakada sorun var ise bilgisayara geç cevap verdiğinden dolayı parametre hatası verir. Çözüm olarak farklı bilgisayarda denenir, çözülmez ise destek almanız gerekir.

harddisk veya bilgisayar üzerinden yanlışlıkla veya istemeyerek önemli dosyalar siliniyor veya biçimlendirile biliyor. Silinen dosyaları geri getirmek için geri dönüşüm kutusu gibi çözümler var ancak veri kaybını en aza indirmek risk almamak için profesyonel destek alınmalıdır. Biçimlendirilen diskler bilgisayar üzerinden veya telefon cihazlara disk bağlanarak otomatik olarak biçimlendirile bilmektedir. harddisk silinen dosyaları kurtarma işlem başarı oranı oldukça yüksektir.

Silinen dosyaların kurtarılma işlemi özel cihaz ile risksiz olarak yapılmaktadır. Bu nedenle amatör bir müdahale edilmemesi gerekmektedir. Yanlış yapılan bir işlemde geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilmektedir.

kafa vuran harddiskten veri kurtarma, kafa vuran harddisk şu şekilde anlaşılır, disk içerisinden yüksek ses gelmesi, tıklama sesi duyulması, çızırtı sesi gelmesi, alarm şeklinde motor dönmeden ses gelmedi. Bu tür sesler geliyorsa harddisk kafa atma, vurma anlamına gelmektedir.

format atılan bilgisayar veya harddiskten verileri, dosyaları kurtarmak mümkündür.

  • format atılan bilgisayar detaylı olarak incelenerek veri bütünlüğünün bozulup, bozulmadığının tespiti yapılmalıdır.
  • usb girişli harici veya dahili harddiskten format atıldı ise kurtarma işlemi genellikler %95 başarı oranı ile yapılmaktadır.
  • otomatik olarak hard disk formatlandı ise diske amatör müdahale edilmemelidir.

usb girişli harici olarak kullanılan harddiskler çeşitli nedenlerden dolayı biçimlendirme hatası verebilmektedir. Biçimlendirme hatasının nedeni şudur.

  • harddisk kayıtlı verilerin olduğu bölümde map yolu sektör hatası olması.
  • harddisk çalışma mekanizmasında fiziksel sorun olduğunda.
  • veri bütünlüğü bozulmuş dataların olması.

açılmayan bilgisayardan veri kurtarma işlemi, masaüstü veya notebook, laptop gibi bilgisayar cihazlarının harddisk bozulmasından dolayı bilgisayarın açılmama sorunu meydana gelmektedir. Açılmayan bilgisayar içerisindeki veriler önem arz etmektedir. Açılmayan, arızalı bilgisayarın harddiski detaylı olarak analiz yapılarak veri kurtarım işlemi yapılmalıdır.

Açılmayan bilgisayarın temel olarak sorunları ve veri kurtarma işlemi şu şekildedir.

  • Bilgisayar açılmıyorsa, yüksek voltaj elektriksel sorundan dolayı hdd zarar görmüş olabilir kontrol edilmelidir.
  • Açılmayan bilgisayarın harddiski ilk olarak kontrol edilmelidir. Bilgiler harddiskte tutulduğundan dolayı bilgilerin kurtarılması için hdd ye bakılmalıdır.
  • Anakart veya diğer donanımsal parçalardan dolayı bilgisayarın açılmamasına neden olmaktadır.

Bilgisayarın içindeki veriler kurtarılabilmektedir. Önemli olan amatör müdahale edilmeden profesyonel işlem yapılmasıdır.

ışığı yanıyor ancak bilgisayar harici diski görmüyorsa sorun şunlar olabilir.

usb port girişi bozulmuş olabilir. bilgisayar tarafından algılanmıyor olabilir.
disk fiziksel bir darbe veya elektriksel sorundan dolayı bilgisayar tarafından görünmüyor olabilir. Ancak disk ışığı yanıp, söner veri akışı var gibi görünebilir.

raw durumuna dönüşen harddisk şu şekilde anlaşılır. Sistem bölümünde disk yönetime gelin ardından ilgili disk sürücüsünün kapasitenin hemen altında raw yazıyorsa disk kullanılmaz duruma geldiği anlamına gelmektedir. Raw şu nedenlerden dolayı olur, fiziksel sorunlar, yazılımsal sorunlar ve kullanım hatalarından dolayı olmaktadır.

raw harddisk kurtarma ve düzeltme mümkündür. Onarma yapılarak hatalı bölümler düzeltilere kurtarma işlemi yapılabilmektedir.

1 tb veya başka kapasiteli bir hdd 32 gb kapasitesinden düşük görünüyorsa bunun iki nedeni vardır. Birincisi fiziksel bir sorundan dolayı okuyucu uçların kısmi çalıştığından, kapasiteyi düşük görmesidir. Bunun çözümü fiziksel müdahale yapılarak kurtarma işlemi yapmaktır. İkinci neden ise windows kurulum veya başlangıç diski oluştururken yanlışlıkla flash diski veya harddiski seçtiğinizden dolayı windows yazılım aracı sürücünüze boot etmesidir. Bunun çözümü ise gelişmiş yapay zekalı yazılım ile verilerin kurtarılmasıdır. Flash bellek veya harici harddisklerden en çok karşılaşılan sorunlardan bir tanesi budur. Her iki sorunda da çözümü basittir.

bilgisayar veya laptop pc harddiski görmediği zaman açılmamaktadır. Aynı şekilde ush harici harddiskler arızalandığı zaman bilgisayar tarafından okumamaktadır.

Disk okumama nedenleri şu şekildedir. harddisk okuyucu uç arızası veya bad sector gibi nedenlerden dolayı arızalanırsa bilgisayar tarafından okunmadığından dolayı bilgisayar harddiski görmemektedir.

  • elektrik sorunundan dolayı arızalanırsa bilgisayar hdd yi okuyamamaktadır.
  • bad sector yani bozuk sektörlerden dolayı harddisk görülmemektedir.
  • usb harici hdd ise kablosu arızalandığından dolayı bilgisayar tarafından disk algılanmamaktadır.

İleri seviye sorunlar fiziksel nedenlere bağlanabilir örnek okuyucu uç bozulması, motor arızasından dolayı bilgisayarın harddiski veya ssd diskin görmemesine neden olacaktır.

masaüstü bilgisayar veya taşınabilir laptop, notebook çeşitli arızalardan dolayı harddisk zarar gördüğünde verilere erişememe sorunu meydana gelir. Bilgisayardan dosyaları kurtarma ihtiyacı şu şekilde doğar, bilgisayarın anakartından oluşan sorundan dolayı diğer donanım parçalarına hasar vererek bilgisayarın açılmamasına neden olur. Genel olarak voltaj sorunlarından dolayı donanımsal parçalar hasar almaktadır.

Açılmayan bilgisayardan veri kurtarma işlemi yapılabilmesi için bilgisayar içerisinden harddisk sökülerek fiziksel veya yazılımsal sorun olup, olmadığı kontrol edilmelidir. Bilgisayar fiziksel hasarlı veya yanlış olsa dahi içerisindeki verilerin kurtarılması mümkündür.

veri kurtarma işlemi cihazın fiziksel ve mantıksal sorununa bağlı olarak 24 ile 48 saat arası değişmektedir. Veri kurtarma analizi ise 2 ile 4 saat arası sürmektedir.

Fiziksel veya yazılımsal harddisk sorunundan kurtarma işlemi

Harddisk fiziksel veya silinme gibi yazılımsal problem yaşadığınızda bunu çok basit bir şekilde çözebilirsiniz.

AVK programı ile disk analiz butonu tıklanır ve 1 dakika içerisinde fiziksel veya yazılımsal sorun olup, olmadığı tespit edilir.

  1. Arızalı cihazın sürücüsünü seçiniz. Hard disk veri kurtarma işlemi başlamış olacaktır.
  2. Disk analiz butonuna basınız ve taramanın bitmesini bekleyiniz. Hard Disk veri kurtarma programı otomatik olarak tüm sonuçları listeleyecektir.
  3. Açılan pencerede silinen dosyaların listesini göreceksiniz. İstediğiniz dosyaları seçin ve kurtar butonuna basın.

Eğer fiziksel bir sorun var ise bac sector bölümünde yukarıdaki resimde görüldüğü gibi bad sector tespit edildi ve okuyucu kafa zayıf uyarısı alacaksınız. Bu adımda şunları uygulamanız gerekir.

  1. harici harddisk ise kablosu değiştirilerek harddisk kurtarma işlemi yapılmalı.
  2. başka bir bilgisayarda denenmeli.

Bilgisayar aygıt yöneticisine girerek yukarıdaki resimde görüldüğü gibi evrensel seri veri yolu denetyicileri bölümünde harici harddiskinizin olup, olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.

  • harddisk içerisindeki verileri kurtarmak için programda açılan pencere üzerinde kurtarma butonu tıklanarak işleme devam edilmeli.
  • kurtarma işlemi ortalama 10 dakika ile 30 dakika sürebilmektedir.

hard diskler ağır hasar alma sonucu plakası ve yapısal bütünlüğü bozularak kurtarılamaz hala gelebilmektedir. Verilerin saklandığı plakların ağır hasar görmesi, veri kurtarımını imkansız hale getirebilmektedir. Ağır hasarlı olda dahi kurtarılma imkanı olduğu kesindir.

harddisk bozulma durumlarında bilgisayar açılır ancak siyah ekranda disk bulunamadı yazar. Bu durumda yeni bir harddisk takarak yeni bir işletim sistemi kurulumu yaparak bilgisayarı çalıştırabilirsiniz. Eski açılmayan harddisk içindeki bilgilerinde kurtarılması mümkündür.

veri kurtarma işlem analizi 2 ile 8 saat arası sürmektedir. Veri kurtarma süresi ise cihaz kapasitesi ve sorununa bağlı olarak 1 ile 4 gün arası sürmektedir.

trim özelliği açık olan harddisk ve ssd diskten veri blokları, sektörler birleştirilerek veri kurtarma cihaz destekli özel yazılım ile kurtarımı yapılması mümkündür. Trim özelliği açık olan bir cihazda hazır veri kurtarma programları boş olarak okur ve veri bulamaz. Özel yöntem ile harddisk içerisinde trim bloklarında kayıp olan veriler kurtarılabilir. Burada önemli olan silinme veya kayıp olan dosyalar var ise disk üzerine tekrardan yeni veri yüklenmemesidir.

raid disklerden veri kurtarmak mümkündür. Genel olarak raid yapıları önemlidir. raid 0 veri kurtarma ve raid 5 veri kurtarma benzer olsada kurtarma algoritması farklıdır. Raid yapısı bozulursa sistem çökecek ve çalışmayacaktır. qnap ve diğer soketli raid sunucularından veri kurtarma yapılmadan önce hasarlı harddisk ler sökülerek fiziksel ve mantıksal sorunları tespit edilip, veri kurtarma işlemi imajlanarak başlanmalıdır.

Harddisk kurtarma da dikkat edilmesi gereken hususlar

  1. Fiziksel müdahale yapılacak ise mutlaka cleanroom(özel temiz odada) ve mühendis kişiler tarafından yapılmalıdır.
  2. Silinme, biçimlendirme gibi sorun var ise hazır veri kurtarma programları yerine veri kurtarma merkezindeki özel algoritmalı onarım yapan yapay zeka teknolojisi kullanılmalıdır.
  3. Başka bir harddisk parçası uyumsuz olma ihtimaline karşı kesinlikle kullanılmamalıdır. ( yanlış parçalar diskinize daha fazla zarar vererek veri kaybınız kalıcı hale gelme ihtimalini arttırmaktadır. Dikkat edilmesi gerekir! )
  4. Harddisk data kurtarma işleminde deneme, yanılma yöntemi ile işlem yapılmamalıdır. Doğru yöntem kullanılarak işlem yapılmalıdır.

Bilgisayarın görmediği ssd diskten veri kurtarmak

SSD diskler çok hızlı ve kaliteli olsa da sorun çıkarmayacak anlamına gelmiyor. ssd veri kurtarma ihtiyacı duyulabilmektedir. Bildiğiniz gibi ssd diskler, flash bellek mantığında çalışmaktadır. İçerisinde dönen plaka yoktur. Kart devresi olarak üzertilmiştir.

Genel olarak ssd disk sorunları şu şekildedir.

  • Yüksek, alçak elektriksel sorundan dolayı ssd diskin bozulması.
  • Nand çip bozulmaları, kontrol devre kartı bozulması.
  • Yanlışlıkla silinme ve biçimlendirilmesi.
  • Sıvı temasından dolayı fiziksel devre sorunları.

Bozulan ssd kurtarma işlemi profesyonel olarak mühendis tarafından yapılmalıdır. SSD disk başarı oranı %90 oldukça yüksektir.

Bu yazıyı beğendiniz mi
[Toplam: 311 Ortalama: 5]